torsdag 10 december 2009

Doping!

jag såg på sportspegeln för ett par dagar sen och det var lite snack kring det här med doping, som ju alltid är ett hett samtalsämne lagom till stora mästerskap!

På frågan om straffen för doping är tillräckligt stränga? NEJ det är dom inte! Enligt mig ska man inte kunna få chansen att komma tillbaka och utöva sin idrott igen, kunna tjäna pengar på den.
I sportspegeln tar de upp förslaget att man ska få betala tillbaka alla de sponsorpengar man fått, det är en jättebra grej! Sponsorerna vill väl inte bli länkade till en dopad idrottsman/kvinna heller!!

Klicka på bloggrubriken för att se inslaget, det börjar i mitten ungefär!

På frågan om hur långt man ska gå, tog Jonas Karlsson upp att ett livstidsstraff kanske kommer avskräcka men inte helt ta bort dopingen. Man kommer då bara mixtra mer med substanserna för att de ska bli svårare att upptäcka och tyvärr är det dom renliga och ärliga utövarna som är de riktiga offren. Jag menar hur kul är det att komma tvåa och sedan få guldmedaljen för att vinnaren var dopad? En sån idrottare ska ju inte ens kunna komma in och genomföra tävlingen! Det är sjukt!

Kanske ska vi göra som dom är inne på och släppa all doping fri, då kommer ju alla fuska så mycket dom kan och den som fuskat mest/bäst vinner, alla har ju då tävlat på lika villkor, eller?
jag kan tycka att idrotten kommer vara extremt tråkig att titta på då, det är ju nästan maskiner som tävlar istället. vad sägs om att ta bort alla tävlande och köra VM i robotfriidrott istället? Det låter ju jättekul (inte alls!)

På sätt och vis förekommer ju detta redan inom simningen, sen superdräkten godkändes och alla tävlar om att kunna tillverka den optimala dräkten!
Jag menar, FINA lär ju förlora massvis med pengar på alla världsrekordbonusar de måste betala ut, det slås ju mellan 10-20 världsrekord i varje mästerskap, så spänningen är död!
Tack och lov att den tas bort nu och dom rekord som slagits kommer att slås igen, med en "normal" dräkt, men det kommer ta några år innan alla simmare är ikapp rent fysiskt. Men när vi fått bort dessa "oäkta" rekord kommer simningen att kunna var den underhållande sport den är!

Jag måste också bara prisa dom som håller sig undan dopning och väljer att ta titlar och placeringar med endast hård träning och talang som grund. Ni är guld värda!! Ärlighet vara lägst, så är det och visst är det inte säkert att man vinner bara för att man dopat sig. Skidåkaren Per Eloffson har tex vunnit över dopade skidåkare, det visar bara att hård träning är det som kan ge bästa resultatet, om man är värd att kämpa för det!
Phelps simmade ju med de "anliga" badbyxorna i somras och tog massor med rekord och medaljer. han visade innebörden av hård träning kontra doping!!

Jag avskyr alla som dopar sig och hyllar alla som avstår det, hoppas att det kommer fram något bra sätt att tackla detta problem, så vi minimerar antalet. Sponsorpengarna ska iaf ryka i samma sekund de lämnat dopingkontrollen med ett positivt svar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som det är nu så måste man ha "rätt" föräldrar (läs: bra gener) för annars är man körd.
Doping gör det hela något jämnare faktiskt för idrott är bland det mest orättvisa som finns.

Camilla sa...

Så då är det bara dom som inre har "rätt" föräldrar som dopar sig då? för att komma ikapp de "övermänskliga"?
Ledsen, men jag tror att doping är lika vanligt bland de med rätt gener som dom med sämre gener!
Sen är det ju inte bara generna som påverkar, träning är en stor del för att få ut något av de eventuella fördelarna vissa kan ha fått från sitt arv. Och många kan träna sig till värlsdtoppen också, jag anser att dpoing inte ska klassas som ett "rättvist sätt att utjämna oddsen" Vart ska gränsen dras då? Vilka ska hamna inom den kvot som har sämre arv och "rätten" till att dopa sig?!
Om man bara vill så kan man utvecklas långt med träning, bra kunskap och bra ledare/tränare så dopoing är bara en ursäkt!
Det är ju precis lika orättvist på arbetsmarknaden där kvinnor över lag tjänar mindre än männen för att: Just det dom är kvinnor! Men inte fan ger vi upp för det och tar till olagliga metoder för det!